top of page

Projektek

Horváth Tibor életművének kutatása

Az egyik kutatási program célja Horváth Tibor régész, orientalista, a Hopp Ferenc Kelet Ázsiai Művészeti Múzeum volt igazgatója munkásságának feldolgozása és széles körű megismertetése. Horváth Tibor a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum egykori igazgatója japán művészettel, a hagyományos japán kultúrával foglalkozott, valamint régészként a keleti művészet más területeit is kutatta. Életműve feltáratlan, noha szakmai munkássága olyan kiemelt kutatási területeket is érintett, amelyek Magyarország szempontjából az Ázsia kutatásban máig meghatározóak, például a népvándorláskori anyagok tudományos feltárása.

Japanese Interior

Kutatói terepmunka Kínában

Bagi Judit, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum sinológusa a dunhuangi barlang templomok témakörében végzett kutatást 2024-ben, az áprilisi és májusi hónapokban.

By the Great Wall of China

Koreai fotótúra

Sulyok Miklós fotóművész 2024. őszén útra kel, hogy híres magyar utazók nyomdokain járva, Kína és Korea hajóútjain haladva lencsevégre kapja az ázsiai kultúra napjainkban fellelhető hétköznapi és ünnepi mozzanatait. Dokumentumfotói Alapítványunk digitális gyűjtenényét fogják gyarapítani. 

Traffic Sign
bottom of page